Mindennapi szösszenetek

Mindennapi szösszenetek

Szösszenet a múltból

2017. március 20. - Réka85

1323601051_3565-crazyroadsigns-f.jpgForgalmi vizsga: sikeres esetben életed utolsó teljesen szabályos közlekedése. Sikertelen esetben ok arra, hogy keresd a hibát, aszfaltban, vizsgabiztosban, melegben, hidegben, oktatóban, autóban.... jaa és abban, hogy miért ott volt az a tábla, vagy épp miért nem, gyalogos is tehet róla, mert arra vitt útja és szemmel vert a célig.

Hogy menjél át a forgalmi vizsgán: 1. lecke: a megérkezés után sugározd magadból az ikút, bármit is jelentsen a szó. Köszönj illedelmesen, hogy a többiek ne tudják, meg, hogy te vagy az a lúzer, aki az előbb a Közlekedés Felügyelet helyett, műszaki vizsgára sétált be, természetesen autó nélkül, gyorsan felejtsd el az ott átélt megaláztatásokat... Lehetőleg ismerd fel az oktatódat. Köszönj neki méltóságteljes, magabiztos mosollyal. Ne próbálj neki, hátat fordítani, hidd el rögtön feltűnik neki a becsokizott hátsófertály. Ahogy meglátod a kiírást, igyekezz palástolni rémült arcodat, a könnycseppet is morzsold el. Az örömkönnyek is könnyek, majd arra fogod. Lassan foglalj helyet az ott kikészített székeken. Nem, bárhogy is próbálod, nem tudsz egyneműsödni a műanyag székekkel. Húzd ki magad, és NE téveszd szem elől az oktatódat, egyszer sikerült már felismerni, ki tudja lesz-e ilyen mázlid legközelebb. A kezed remegését a kezedben lévő akármivel palástold.. na jó, ezt hagyjuk. Elfehéredett ujjaidat fejtsd le az előtted ülő válláról. Az arckifejezése alapján, nyugodtan elmehetsz masszőrnek, de most egyelőre koncentrálj. Ha intenek, kövesd az oktatót. Ha peched van udvarias és előreenged. Akkor próbálj meg úgy menni, hogy ne tűnjön fel neki... igen, te is, én is tudom.. hosszú az a kabát, és mivel arcodon könnyek, hajadról víz csöpög, talán mákod lesz. Közben igyekezz nem eltéveszteni a vizsgabiztost. Ha megtetted, próbálj nem megsértődni amikor mindenki kiröhög. Maradj nyugodt. Köszönj... Hidd el fontos, és lényeges. Nézz a szemébe... az nem a szeme, az a padló... emeld fel a fejed, és eressz el egy magabiztos mosolyt... ez az? Akkor inkább hagyjuk. Inkább maradj mosolytalan. Kérdi a neved.. ez a neved. igen.. tényleg, eszedbe jutott, gratulálok! Szóval azonosítás, megkapod a feladataidat. Igyekezz örülni. Elindultok, lehetőleg kövesd a saját oktatódat... na ő nem az, ő a takarító.. fordulj meg, és találd meg, végül is csak 70 órán keresztül ültél mellette teljesen természetes, hogy alig találod meg. Beülsz a kocsiba.. áá ez már ismerős terep. Gyorsan szállj ki, és engedd beülni a vizsgabiztost, és űlj be a kormány mögé. Első ülés, fura kerek szerkezet. Elindultok... akarom mondani most indultok, vagy most, ha már sikerült kiengedni a kéziféket és nem fulladsz le már többször. Örülj, mozgásban van az autó. Emlékezz, elől egy ablak van, szélvédőnek hívják, tekerd el azt az izét, mert akkor a szakadó eső ellenére is látni fogsz. Haladj, indexelj, fékezz, gáz, váltás.. ugye nem is olyan nehéz.? Menni fog ez... menni fog ez... sálálá.. na jó, nem kell kiszálnod, majd az oktató visszavezet. Köszönik. Köszönd meg te is szépen, ráérsz majd az oszlop mögött sírni... addig is... keresd elő a bérleted, örülj, végre igazolódott az előre látásod. Mégis megérte az éves bérlet...

A bejegyzés trackback címe:

https://csacskasagokblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8812350151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása